Pere Vergés, 1-7°. 08020 - Barcelona
93 498 71 28 - acap@acap.cat

28/09/2018 - Seminari 3:Taller teòric-pràctic sobre l'apliació de les fèrules funcionals a l'extremitat superior

INTRODUCCIÓ

Sabem que el desequilibri muscular secundari a dèficit neurològic provoca inestabilitat articular i influeix en el benestar de totes les estructures implicades en la funció manual. El nostre pacient pediàtric un dia serà adult i té el creixement en contra seva. En créixer, les seves estructures cada vegada estaran més deformades.

Depèn de tots nosaltres prevenir la instauració de deformitats i/o evitar que progressin amb el creixement i l'ús que el nen farà de les seves mans amb el repertori motor que conservi.
Els nens volen participar del seu entorn, per això hem de saber analitzar com es desemboliquen de forma espontània mentre realitza i participa resolent tasques que solen dur a terme habitualment, és important conèixer com són capaces de fer-ho en un entorn facilitador mitjançant l'ús d'ortesis per treure el màxim rendiment possible a la seva habilitat manual.

Una vegada coneguem en quines condicions i en quin context és més capaç el nen de ser hàbil amb les seves mans i quins factors podrien influir negativament sobre la seva activitat manipulativa (barreres), podrem fer les modificacions pertinents de l'entorn i oferir-li els suports que precisi: fèrules, materials adaptats... (Facilitadores) per optimitzar el seu rendiment manual a menor cost energètic.

Durant aquest seminari es pretén que els professionals aprenguin a confeccionar fèrules per a l'extremitat superior i la mà per poder afavorir l'autonomia i la participació activa del nen i retardar la deterioració de les estructures.

 

CONTINGUTS

  • Fonaments i indicacions del ferulatge
    • Fèrules de estabilització
    • Fèrules per permetre la cicatrització
    • Fèrules per modelar el teixit
    • Fèrules per evitar y corregir deformitats
    • Fèrules per facilitar la funció
  • Materials bàsics
  • Arquitectura y bases per la serva construcció
  • Taller de fèrules de avantbraç, canell i polze basat en el raonament clínic.

 

Ascensión Martín: Fisioterapeuta-psicomotricista
del CDIAP Mollet.
Vicenç Punsola Izard: Fisioterapeuta i terapeuta de mà. Director del centre Handtherapy Barcelona.
Especialista en dolor miofascial per la URV. Terapeuta certificat en Rehabilitació somatosensorial (Universitat Lliure de Brussel·les) Membre de AETEMA, P
12
1
Normal: 270 €
Soci: 240 €
CDIAP de Mollet IMSDP
Carrer Riera, 7 13, 2º 08100 Mollet del Vallès
28 i 29 de setembre de 2018
Divendres 28 de setembre: de 14:00 a 20:00. • Dissabte 29 de setembre: de 9:00 a 14:00 i de 15:30 a 20:30.
16h
Descarregar Adjunt (Seminari 3.pdf)