Pere Vergés, 1-7°. 08020 - Barcelona
93 498 71 28 - acap@acap.cat

12/01/2018 - 1 SESSIÓ- Espai clínic de construcció i discussió de casos

Introducció

El treball interdisciplinari a la xarxa de centres d’atenció fa imprescindible la construcció i discussió en equip dels casos que són atesos per diversos professionals però també la reflexió per part de cadascun d’ells, sobre el lloc que ocupen al tractament que es porta a terme de manera individual. L’observació, la reflexió, la formació en els textos de referència, el treball en equip i la supervisió del diagnòstic i de les intervencions que cadascú fa, resulten de cabdal importància. La perspectiva de la subjectivitat en el nen o nena que rep tractament psicològic és sovint tinguda en compte, però no resulta tant evident incorporar-la en altres disciplines. Aquest espai clínic està pensat per a la construcció i discussió dels casos que s’atenen als CDIAPs, des de la psicologia, però també des de la fisioteràpia, psicomotricitat, logopèdia, treball social i neuropediatria.

 

Metodologia

Curs previst per a sessions de quatre hores, una vegada al mes.

Cada sessió contemplarà la construcció i discussió de dos casos aportats pels alumnes a més d’una part teòrica que s’anirà definint i treballant en funció dels punts d’interès dels casos proposats.

 

Aspectes teòrics:

  • La construcció del subjecte a la primera infància.
  • La importància de considerar la dimensió subjectiva del nen o nena en el tractament des de la psicologia, fisioteràpia, psicomotricitat, logopèdia, treball social i neuropediatria.
  • Elements necessaris per a la construcció d’un cas.
  • El trastorn del llenguatge com a eina de diagnòstic i de tractament.
  • Les dificultats en la construcció del cos en la primera infància.
  • Possibilitats i límits en la intervenció.
  • La construcció del cas com a orientador del tractament.

Secretaria de l 'Acap.
Iván Ruiz
Psicòleg, psicoanalista. Membre de la Escola Lacaniana de Psicoanàlisi i de l’Associació Mundial de Psicoanàlisi. Adjunt de direcció del Centre L’Alba de Barcelona.
25
1
Normal: 80 €
Soci: 65 €
Hotel d´Entitats de La Pau . Barcelona
Pere Vergés, 1, 6a. planta 08020 Barcelona
12 gener, 9 febrer, 9 març de 2018
10.30 h. a 14.30h.
4h
Descarregar Adjunt (1 SESSIÓ Divendres 12 gen-9 feb-9 març- Espai clinic de contrucció i discussió de casos. programa.pdf)
Descarregar Adjunt (Espai clínic de construcció de caso-Ivan Ruiz.pdf)