Pere Vergés, 1-7°. 08020 - Barcelona
93 498 71 28 - acap@acap.cat

09/10/2020 - La prevenció de dificultats visuals en els nadons i nens en les primeres edats

Introducció:

Cada dia s’estan atenent  un major nombre de nadons i infants que surten endavant malgrat dificultats derivades  de la prematuraritat , severs insults neurològics, patologies que poden afectar la visió, etc.,  o amb signes visuals menors com l’estrabisme o el retard de maduració visual que han de ser atesos ja des les primeres edats  de forma apropiada en l’atenció primerenca.

La visió representa el 80% de la informació que rebem del món que ens envolta i el període crític de desenvolupament visual és limitat per no tenir  conseqüències posteriors  si no evoluciona amb normalitat en els primers mesos. Poder identificar  qualsevol alteració, dificultat o patologia que es comença a instaurar en períodes inicials o com apareixen en períodes posteriors  es fa cada dia més imprescindible pels  nostres professionals.  

Adreçat a:

Professionals  de l’Atenció Primerenca, Fisioterapeutes,  Psicòlegs, Pediatres, Mestres,  Mestres d’educació especial, teràpia ocupacional.

Metodologia: 

El curs es presentarà mitjançant diapositives PPT i serà participatiu, es visionaran  vídeos il·lustradors dels temes, així com  comentaris sobre casos. Tanmateix, els alumnes podran presentar casos pràctics mitjançant presentació d'una breu història clínica que situï les dificultats de l'infant així com un vídeo per ser observat. S'observaran un màxim de tres casos aportats en cada sessió. Al finalitzar cada tema es realitzarà un breu repàs pràctic mitjançant una interessant i distreta prova tipus Kahoot i que per fer-la els alumnes necessitaran  portar telèfon mòbil o tablet.

ACAP
Mercè Leonhardt, psicòloga especialitzada en l'atenció primerenca a nens amb dèficit visual i altres discapacitats així com l'atenció a pares
30
10
Normal: 105 €
Soci: 85 €
Hotel d´Entitats de La Pau . Barcelona
Pere Vergés, 1, 6a. planta 08020 Barcelona
9 i 16 d'octubre de 2020
de 9:30 a 14h.
9h
Descarregar Adjunt (ACAP 2020 LA PREVENCIO DE DIFICULTATS VISUALS EN ELS NADONS-noves dates.pdf)