Pere Vergés, 1-7°. 08020 - Barcelona
93 498 71 28 - acap@acap.cat

17/01/2020 -

Clínica psicoanalítica amb nens

-Adreçat: Psicòlegs, Pedagogs, Mestres, Logopedes, Educadors, Metges, Psiquiatres i Pediatres

 -Introducció: Aquest seminari va dirigit a les persones que treballen amb nens, sigui en el camp clínic i educatiu, com també a aquelles altres que pel seu interès puguin veure’s interessades en el camp infantil i quines son les problemàtiques que presenten avui dia l’abordatge de les famílies i els seus fills. La clínica infantil no es una clínica fàcil, es una clínica complexa i sensible degut a les edats en que treballem, com també, els diferents actors que hi participen. Parlem d’actualitat perquè considerem que el subjecte avui dia es tractat com un objecte, negant la seva subjectivitat, la qual cosa el porta a fer més símptomes. I com les famílies situades en aquest discurs de la ciència  actual que tracte a les persones com “totes iguals” oblida les particularitats de cada una d’elles. El seminari vol aportar eines de treball clínic i teòric de com  hem d’abordar el treball amb nens, i com hem de posicionar-se els professionals per rebre i escoltar el malestar des de una perspectiva psicoanalítica.

- Objectius Generals:

1.- Conèixer la importància de les entrevistes preliminars tant amb la família com amb els nens per anar configurant quina es la demanda dels pares i la del propi nen.

2.- Observar, valorar com a traves de les construccions dialèctiques i de discurs : Joc, dibuixos, somnis, etc. es van configurant els símptomes.

 3.- Com fer la orientació diagnòstica: neurosis, fòbies, psicosis, autisme.

 

ACAP
Matilde Pelegrí Moya – Psicòloga clínica – Psicoanalista
Àngels Petit Pons – Especialista en Psicologia clínica – Psicoanalista
30
12
Normal: 125 €
Soci: 115 €
Hotel d´Entitats de La Pau . Barcelona
Pere Vergés, 1, 6a. planta 08020 Barcelona
17 i 24 de gener 14 i 28 de febrer 6 i 13 de març de 2020
de 10h a 12h
12h
Descarregar Adjunt (ACAP 2020 clinica psicoanalitica actual.pdf)