Pere Vergés, 1-7°. 08020 - Barcelona
93 498 71 28 - acap@acap.cat

28/02/2020 -

Embenat neuromuscular en pediatria

Organitzat pel Grup de Treball de Fisioterapeutes de l'ACAP

 

Introducció

Amb l'Embenat Neuromuscular podem aconseguir estabilitzar, donar suport als músculs i articulacions sense limitar el moviment de l’infant, i alhora millorar la funcionalitat, sent al seu torn compatible amb teràpies aquàtiques i la higiene diària. Les característiques pròpies de l'embenat: elasticitat, hipoal·lèrgic, transpirable, resistent a l'aigua i d'assecat ràpid, fan que el grau de tolerància dels nens a la tècnica sigui molt elevat.

L'estímul propioceptiu que aporta l'embenat reforça de manera constant el tractament, podent oferir a l’infant una sensació similar a la que li donen les nostres mans.

Els colors cridaners de l'embenat són útils per estimular el seguiment visual i evitar la negligència sensorial de les zones que l’infant no pot moure, facilitant la integració sensorial i l'estructuració de l'esquema corporal.

La tècnica de l'embenat neuromuscular està en contínua evolució. En els últims tres anys, les aplicacions pediàtriques han augmentat considerablement i han demostrat la seva utilitat per millorar el desenvolupament psicomotor, evitar la progressió o corregir deformitats ortopèdiques, millorar el trofisme i alleujar el dolor, tractament de cicatrius, complementar la fisioteràpia respiratòria, ajudar a control de la deglució i el baveig, etc.

 

Objectius

 

Generals:

Facilitar als alumnes els coneixements, actituds i habilitats necessàries per a l'aplicació de l'embenat neuromuscular en la pràctica assistencial del fisioterapeuta pediàtric.

Específics:

  • Conèixer els fonaments de l'embenat neuromuscular i les propietats físico-mecàniques del material amb què es realitza.
  • Conèixer els mecanismes d'acció de l'embenat neuromuscular i les diferents tècniques d'aplicació.
  • Conèixer els principis d'aplicació de l'embenat neuromuscular, les seves indicacions i contraindicacions.
  • Conèixer les particularitats de l'aplicació pediàtrica, les seves indicacions i contraindicacions. Aplicar correctament les diferents tècniques d'embenat neuromuscular en nens, integrant-les en una seqüència de tractament fisioterapèutic desenvolupant noves propostes de tractament.

Consulteu aquí el cronograma del curs.

ACAP
Isabel Jiménez Mata.
Fisioterapeuta del C.P.E.E. Miguel de Unamuno (Móstoles, Madrid). Especialista en Vendaje Neuromuscular. Docente acreditada de la Asociación Española de Vendaje Neuromuscular (RNA nº 1/1/592442) y TNM internacional.”
20
12
Normal: 290 €
Soci: 255 €
Grups de Treball: 225 €
Fisioterapeutes
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
C/Segle XX, 78, 08032, Barcelona
28 , 29 de febrer , 1 de març
Div. 28/2 9:15-14:15 i 15:30-18:30, diss. 29/2 9:15-14:15 i 15:30-17:30 .Dmg. 1/3 9:15-14.15h
20h (15% teóric, 85% pràctic)
Descarregar Adjunt (ACAP 2020 Embenat neuromuscular.pdf)
Descarregar Adjunt (Embenat neuromuscular-PROGRAMA.docx)